De krachtpatser voor online succes

De term Progressive Web App werd in 2015 voor het eerst genoemd door Google om apps te beschrijven die profiteren van nieuwe functies die worden ondersteund door moderne browsers. Deze websites kunnen gebruikers installeren als app hun smartphone of tablet.

matheus-ferrero-226756-unsplash

Progressive Web App, een website als native app

Een website die je gewoon gebruikt in je browser maar kan worden geïnstalleerd als app op je smartphone? En die blijft werken, ook als er geen netwerk is? Jazeker, dat noemen we een Progressive Web App.

Net als een native app

Er zijn maar weinig scenarios te bedenken waarin een Progressive Web App niet de slimste oplossing is. Een Progressive Web App voelt als een native app, ziet eruit als een native app én maakt gebruik van de native features van het device. Een Progressive Web App kan worden gelanceerd vanaf een icon op je homescreen – door de full screen weergave is een Progressive Web App nauwelijks te onderscheiden van een native app.

Makkelijk te vinden

Je doelgroep zit al op het web (en op je website), dus waarom niet meteen een Progressive Web App? Een Een Progressive Web App is in de basis ‘gewoon’ een slimme, responsive website. Google geeft een voorkeursranking aan responsive websites die zijn geoptimaliseerd voor smartphones, dus je Progressive Web App is makkelijk vindbaar in de zoekmachines.

Eén codebase voor web en mobiel

Een Progressive Web App betekent één enkele code base voor álle platformen. En dat betekent sneller ontwikkelen, sneller onderhouden en sneller uitrollen. Het is eenvoudiger om een Progressive Web App te ontwikkelen dan een native app, en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. De technologie is dezelfde als die van een website – als je een website kunt maken kun je een Progressive Web App maken.

Ook zonder internet bruikbaar

Het paradepaardje van Progressive Web App technologie is de ‘service worker’. De service worker ontsluit native functionaliteiten van het device. Dat maakt krachtige, nieuwe oplossingen mogelijk zoals push notifications, lokale dataopslag en data synchronisatie. Zo blijft je Een Progressive Web App altijd up-to-date – zonder bezoek aan een app store.
Blog

Mag ik even voorstellen: Progressive Web App, het slimme alternatief voor een native app

Als je plannen hebt voor het ontwikkelen van een native app, lees dan zeker even verder. Ik geef je een aantal simpele overwegingen mee voor een andere oplossing: een Progressive Web App, het slimme alternatief voor een native app.

Lees verder
bruce-mars-585709-unsplash
Onderzoeken

Slim

Je product moet aansluiting vinden, makkelijk te gebruiken zijn of inspiratie geven. Door meetbare resultaten te definiëren, maak het oplossen makkelijker, sneller en voordeliger. Wat ga jij met jouw product bereiken?

Ontwerpen

‘Appy

We zetten samen met jou de volgende stap in de digitale beleving van je merk. We ontdekken nieuwe kansen, bedenken creatieve oplossingen en structureren je aanpak.

Realiseren

Toegankelijk

Gebruikerservaringen zijn waardevol. Ontwikkel prototypes in ons Concept Lab en valideer je idee. Hoe eerder je je product of dienst op echte gebruikers test, hoe beter. Zo weet je meteen of je oplossing werkt.

Blog

Waarom hebben Facebook, Twitter, Lyft, Uber en Starbucks een progressive website?

Zonder verbinding met internet toch gebruik kunnen maken van een webapplicatie. Als je denkt dat dat te mooi is om waar te zijn, lees dan vooral even verder.

Lees verder
thought-catalog-643368-unsplash

Leuk, post! Houd je telefoon maar bij de hand, we komen zo bij je terug.