5 jaren geleden geplaatst in Blog

Een online applicatie – of website – is natuurlijk ook gewoon een product. Misschien niet tastbaar (alhoewel, met tablets en smartphones van nu) maar wel degelijk iets dat gebruikt wordt. En dus moet een website aan dezelfde gebruikseisen voldoen als ieder ander product.

Een goed product verbetert iets aan een situatie. Het lost een probleem op en levert resultaat – direct of als resultant. Een goed product is intuïtief in gebruik; overzichtelijk en logisch.

Gebruiksvriendelijkheid

Daarbij is (grafische) vormgeving alleen niet doorslaggevend voor gebruiksgemak. Informatie-architectuur, pagina opmaak, tone-of-voice en niet in de laatste plaats technische implementatie dragen allemaal bij aan de user experience; hoe ervaart de gebruiker het product.

Eenvoudige tools

Ik vind dat websites wel ’s wat makkelijker in gebruik mogen worden. En niet alleen de websites, maar ook de tools waarmee die websites worden ontwikkeld. En dan heb ik het niet over de tools voor developers maar vooral over de tools die een (niet-technische) communicatie professional tot zijn of haar beschikking heeft.

Frontender

Hoe veelzijdig de CMS'en van nu ook zijn, ze zijn gemaakt door techneuten en kun je zien en voelen. Knappe staaltjes werk, inzetbaar voor allerlei toepassingen. Maar zelden intuïtief, overzichtelijk én logisch. Daarom hebben we dus Frontender ontwikkeld. Want dat is wél intuïtief, overzichtelijk én logisch…

Frontender is een desktopapplicatie om webpagina’s te maken. Frontender verzorgt de presentatie van je content in een WYSIWYG (What You See Is What You Get) omgeving die rechtstreeks wordt gekoppeld met jouw backend. Een mooi voorbeeld van hoe wij bij Brickson dagelijks proberen om het internet weer een beetje leuker te maken.

Hier lees je meer over Frontender. Nieuwsgierig naar het item van Ondernemend Nederland? Het programma wordt uitgezonden op de volgende data:

  • Maandag 19 maart, 13.05 RTLZ
  • Woensdag 21 maart, 7.30 RTLZ
  • Vrijdag 23 maart, 10.30 RTLZ

Of, bekijk de video hier: