4 jaren geleden geplaatst in Blog

Frontender is een nieuw product voor ontwikkeling van online applicaties. Met Frontender maak je online publicaties van hoge kwaliteit, zonder tussenkomst van developers. Daarmee legt Frontender de controle over online communicatie terug waar deze volgens ons thuis hoort: bij vormgevers en communicatie professionals.

Slimme containers

Met Frontender ontwikkel je modulaire websites en online applicaties met behulp van slimme containers. Deze containers vormen de bouwblokken waarmee in Frontender snel en eenvoudig website pagina's kunnen worden vormgegeven en gepubliceerd.

Een container is een stukje instructie en koppelt content (tekst en beeld) aan een template. De container kan daarbij ook extra gegevens aan de template doorgeven, zoals instructies voor kleurgebruik, huisstijl of aanvullende, statische content.

Containers worden ontwikkeld door professionele interface designers en front-end developers. Het zichtbare eindresultaat is een stukje maatwerk website waarmee jij vanuit je eigen bibliotheek snel en eenvoudig steeds weer nieuwe online boodschappen creëert.

Frontender-drag-and-drop

Decoupled frontend

Frontender is alleen verantwoordelijk voor de presentatie van content. De content zelf wordt beheerd in een andere omgeving. Welke omgeving, is afhankelijk van je eigen voorkeur, processen of workflow. Frontender kan koppelen met elke backend – alles met een API kan worden ontsloten.

Deze ontkoppeling maakt Frontender de ideale oplossing in een API-first omgeving. Maar ook in een omgeving waarbij content uit meerdere bronnen moet worden ontsloten. De ontkoppeling van content en presentatie maakt een Frontender applicatie veel meer toekomstbestendig omdat zowel content als frontend onafhankelijk van elkaar kan worden doorontwikkeld – of zelfs uitgewisseld.

Voor niet-technische online professionals

Frontender is een tool die speciaal is ontwikkeld voor niet-technische gebruikers. Het is een WYSIWYG (What You See Is What You Get) toepassing om webpaginas te maken voor optimale conversie. In Frontender zie je direct hoe je pagina eruit gaat zien, mét echte content - rechtstreeks uit jouw backend.

Met Frontender kun je je volledig richten op het maximale effect van de boodschap. Je wordt volledig ontzorgd en hoeft niet na te denken over SEO, toegankelijkheid of responsiveness – alle bouwblokken zijn op voorhand geoptimaliseerd. Wat ons betreft de ideale mix tussen techniek en toepasbaarheid.

In respons op berichten over de ongemakken van de bestaande systemen heeft Brickson Frontender ontwikkeld.

Wil je meer weten over Frontender of een demo zien? Neem dan contact op. Of kijk op https://getfrontender.com